Kuzey, Güney!

Aytekin Akay

Maçın sonucundan bağımsız, halkların kurduğu iki kulübün mücadelesini izledik. Sonuç en fazla Trabzonspor’a lazımdı o da istediğini alamadı. Adana Demirspor, sezonun en kötüsüydü. 3 puana çok sevinmişlerdir. İkinci yarıda sıfır çektiler. Trabzonspor karayel esintisi gibiydi. Neydi eskiden o kuzeyden esen Karadeniz rüzgarı.

Futbol dediğiniz aslında joga bonito’dur. Kuzey ile güneyi, doğu ile batıyı, beyaz adam ile siyahı buluşturan bir olgu. Sonunda bir kazananı olacak da, kaybedeni kendini kaybetmesin yeter. Demirspor, işçilerin takımı, Trabzonspor halkın takımı. İşçiler de halk olduğuna göre, maçın hakkı beraberlik olmalıydı.

Oyunun teknik çiziminde başlığa şu yazılır; “Nani’den gol yemeseydiniz bari”!

Ne yediğiniz kadar nasıl yediğiniz de önemli!

“Büyük takım böyle gol mü yer?” diye saçma soruların cevabı yok. Kulübünüzün adı büyük olabilir, takımınızın adını, şanını o akşam ki oyun belirler. Sen sahaya nasıl bir karakter koyuyorsun. Oyuncu maça çıkarken, “Biz büyük takımız, kimse bize elini kolunu sallayarak gol atamaz” diye çıkmaz.

Bir sistemle ve pek çok sorumlulukla çıkar. Sonra sorumluluk ve yetenek sahipleri görevlerini yerin getirmez, getirse de top sevmez, sonuçta mağlup olursun.

Trabzonsporluların “yenilsek de olur, hoca gider” düşüncesiyle izlediği maçın sonucuna bazı bordo mavililer sevindi. Evet, Trabzonspor mağlup oldu ve Trabzonsporlular sevindi.

Trabzonsporluların mağlubiyete sevindiği bir akşamda, “Tühh, şu da kötü oldu, hoca da oyunu okuyamadı” demeye gerek yok.

Bu akşamın bir anlamı varsa o da halkın içinden gelmiş iki hikayenin buluşmasıydı. Demirspor güneyin Trabzonspor’u, Trabzonspor kuzeyin Demirspor’u.

Takımları sadece kendi isimleriyle değil, anlamlarıyla da izlemek lazım. Sahada kralın takımı yoktu. Müzeleri işçi eldivenleriyle dolu iki hikayeden güneydekiler galip çıktı.

Trabzonsporlular takımlarına haksızlık etmesin. En az 1 gol atacak futbol oynadılar. Nijeryalı Onuachu golü en çok atmayı isteyendi. Onun kadar isteyen bir oyuncuları daha olsaydı, beraberlikle kuzeye dönerlerdi.

Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir