Maarif Platformu’ndan ‘Eğitime Yeniden Ruh Üfleme ve Diriliş Çağrısı’ çalıştayı: En geniş katılımlı buluşmalardan biri olarak tarihe geçti

Ülkenin Eğitim Haritası Yeniden Çiziliyor

Bursa’nın merkezinde başlayan bu süreç, Türkiye’nin dört bir yanından gelen eğitim aktörlerini bir araya getirdi. Uludağ Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşen çalıştaya, İstanbul ve Bursa’dan Millî Eğitim temsilcileri, sınıf öğretmenleri, STK temsilcileri, iş dünyası profesyonelleri ve idealist eğitim gönüllüleri katıldı.

Gelişen bir aydan uzun süren bu işbirliği, eğitimde realist, yerli ve bütüncül çözümler arayışında olanlar için değerli bir rehber sunuyor. Çalıştay sonuç raporu da kamuoyu ile paylaşıldı.

Eğitimde Değişim Şart!

Rapor, sorunları teşhis etmekle kalmıyor; bunun yanı sıra çözümü, mevcut sistemi onarmak değil, tamamen yeni bir zihniyet inşa etmek olarak görüyor. Artık parçaları onarmak yeterli değil; bozulan bütünün temelden yeniden inşa edilmesi gerekiyor.

Çalıştaya Kimler Katıldı?

Çalıştaya, aşağıdaki isimler katıldı:

  • Bugünün manzarası ortada: Maneviyattan uzak bir kalkınma anlayışı, konfora alışmamıza sebep oldu. Ahlâkî duyarlılığı azaltan ve ahlâksızlığı normalleştiren bir toplumsal iklim oluştu.
  • Bu nedenle, çağrı açıktır: Artık milletin yükünü taşıyan yüreklerin sahaya çıkma zamanı geldi. Çünkü bir ülke, yalnızca altyapı ile değil; kişilik sahibi bireyler yetiştiren bir eğitimle yükselebilir.

Geçmiş yüzyılda, Türkiye eğitimi önemli değerleri göz ardı ederek sadece bilgi odaklı bir yaklaşıma dönüştürdü. Öğretim yapıldı ancak irfan göz ardı edildi. Bilgi birikti fakat şahsiyet inşa edilemedi.

Eğitim, sadece zihinleri değil, kalpleri de inşa etme sanatıdır. Bu çalıştayın ana mesajı budur: Yeniden düşünmek, yeniden inşa etmek ve yeniden canlanmak için bir çağrı.

Sınavlarla dolu maraton, çocukların zihinsel ve ruhsal sağlığını olumsuz etkiliyor. Eğitim sistemi neredeyse “uyku modunda” ve asli görevinden uzaklaşmış gibi görünüyor.

Ancak bu rapor, durumun farkında: Bu gidişat devam edemez! Bilim insanları, eğitimciler, öğretmenler ve uygulayıcılar artık dur demenin zamanı geldi diyor.

Sonuç Raporu için tıklayınız.

Related Posts

DGS 2025 ne zaman? Başvuru ve sınav tarihi belli oldu! İşte 2025 Dikey Geçiş Sınavı DGS sınav ve başvuru tarihi

Temmuz ayında yapılacak olan Dikey Geçiş Sınavı DGS 2025 öncesinde sınava girecek öğrenciler merak içerisinde “DGS ne zaman?” ve “2025 DGS sınav giriş belgeleri yayınladı mı?” sorularının cevabını araştırıyor.  Hemen belirtelim ki ÖSYM tarafından sınav takviminin açıklanmasının ardından merak edilip araştırılan “DGS 2025 ne zaman?” sorusu da cevabını bulmuş oldu. Peki, DGS sınav giriş belgeleri açıklandı mı? 2025 DGS ne zaman? İşte merak edilip araştırılan sorunun cevabı…

MEB duyurdu: Okul öncesi çocuklarına yönelik ‘Yaz Eğitimi’ başladı

Milli Eğitim Bakanlığınca, okul öncesi eğitim çağındaki çocuklara yönelik hayata geçirilen “Yaz Eğitimleri” başladı.

Kene ısırması belirtileri nelerdir? Kene ısırığı nasıl olur, iz bırakır mı, nasıl anlaşılır? Kene sokmasına ne iyi gelir, tedavi edilir mi? İşte kene ısırığında yapılması gerekenler!

Havaların ısınmasıyla beraber keneler sahaya indi ve kene ısırması vakalarında da artış yaşandı. Yaz aylarında park ve bahçelerde daha fazla vakit geçirilmesi nedeniyle sık görülen kene sokması ateş, baş ağrısı, bulantı, kusma gibi belirtilerle kendisini gösteriyor. Kene ısırığı nasıl anlaşılır, tedavi yöntemleri nelerdir ve kene ısırığı nasıl anlaşılır? soruları da bu nedenle merak ediliyor. Kenelerden korunmanın yollarını ve dikkat edilmesi gerekenleri anlatan uzmanlar, ilk yardım konusuna da dikkat çekti. Peki, Kene ısırması belirtileri nelerdir? Kene ısırığı nasıl olur, iz bırakır mı? İşte, o konu hakkında ayrıntılı bilgiler.

Alan Yeterlilik Testi (AYT) ile hangi sayısal, eşit ağırlık, sözel bölümlere girilir?

Alan Yeterlilik Testi 22 Haziran’da gerçekleşiyor. AYT ile öğrenciler sözel, sayısal ve eşit ağırlık alanlarındaki bölümleri tercih edebiliyor. Peki, Alan Yeterlilik Testi (AYT) ile hangi sayısal, eşit ağırlık, sözel bölümlere girilir?

YKS soru kitapçıkları sınav merkezlerine gönderildi

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca düzenlenecek 2025 Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) ait soru kitapçıkları ve sınav evrakının, yüksek güvenlik önlemleriyle 81 il ve KKTC’deki 250 sınav merkezine sevkiyatına başlandı.

SON DEPREMLER BUGÜN (20 HAZİRAN) AFAD VE KANDİLLİ || Hatay’da akşam korkutan deprem! Son deprem nerede, ne zaman, kaç büyüklüğünde oldu?

Son depremler 20 Haziran Cuma yani bugün hissedilen sarsıntılar sonrasında en çok merak edilip araştırılanlar arasında ilk sırlarda yer alıyor. Hemen belirtelim ki yurtiçi ve komşu ülkelerde meydana gelen depremler AFAD ve Kandilli Rasathanesi tarafından anbean kaydediliyor. Son olarak dün akşam saat 22.51’de Hatay Samandağ’da 3.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin derinliği ise 7.06 km olarak kaydedildi. Kandilli Rasathanesi verilerine göre depremin büyüklüğü 3.6 olarak açıklandı.  Peki, son deprem nerede ne zaman kaç büyüklüğünde oldu? Merak edenler için AFAD ve Kandilli son depremler listesini haberimizde derledik. İşte son depremler 20 Haziran listesi…